Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
migdały (obrane)450 gramów
cukier 450 gramów
białka 0,3 szklanekWykonanie:Zmielić 300g
migdałów i utrzeć w makutrze razem z połową
cukru. Dodać
białka i dobrze wymieszać. Gęstą, gładką masę wyłożyć na blachę, wyścieloną papierem do pieczenia. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach.Pozostały
cukier roztopić na złocisty karmel (można wlać 1,5 łyżki
wody) i dodać resztę - 150g - grubo posiekanych
migdałów. Ciepły mazurek oblać polewą. Wystudzone ciasto pokroić na małe kawałki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: