ßßß Cookit - przepis na Naleśniki cieciorkowe

Naleśniki cieciorkowe

nazwa

Wykonanie

Hej na pierwszy majowy obiad na blogu proponuję naleśniki z mąki z cieciorki.
Ta mąką od razu przypadła mi do gustu, bo ma lekko orzechowy smak.
Również jest bardzo chłonna , dlatego będzie również idealna do pancakes.
Dzisiejsze naleśniki nadziałam na 4 sposoby
1. Parówka sojowa classic od Polsoji + cukinia
2. Parówka sojowa classic + szpinak
3. Tuńczyk w sosie własnym + pomidor
4. Twarożek + truskawki + dżem malinowy
Przepis
- 50 g mąki z cieciorki
- 150 ml mleka sojowego ( można więcej jeśli mąka szybko wchłonie)
- jajko
+ olej kokosowy do smażenia
Patelnią dobrze rozgrzać uprzednio wysmarować odrobiną oleju kokosowego, Smażyć naleśniki z 2 stron ( mi wyszły 4 )
Co mówi producent :
Parówki sojowe CLASSIC
Tradycyjne parówki sojowe, uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Składają się w 100% z surowców roślinnych, dlatego stanowią bezpieczną i smaczną alternatywę dla wielkoprzemysłowych mięsnych parówek. Zawierają wyłącznie białka roślinne. Parówki można spożywać zarówno na zimno, jak i na gorąco – zawsze po zdjęciu osłonki! Można je podgrzewać w wodzie, smażyć na patelni, piec na grillu lub w piekarniku. Nie zawierają konserwantów i cholesterolu. Do przygotowania produktu użyto soi niemodyfikowanej genetycznie.
Moja opinia :
Te paróweczki są przepyszne. Sprawdzą się i na śniadanko z ketchupem i na obiadek wraz z warzywami,
Możemy je również wykorzystać do upieczenia na grillu podczas sezonu grillowego.
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/05/205-pokaz-obiad-alesniki-cieciorkowe.html