Wykonanie
Hej na pierwszy majowy obiad na blogu proponuję naleśniki z
mąki z
cieciorki.Ta
mąką od razu przypadła mi do gustu, bo ma lekko
orzechowy smak.Również jest bardzo chłonna , dlatego będzie również idealna do pancakes.Dzisiejsze naleśniki nadziałam na 4 sposoby1.
Parówka sojowa classic od Polsoji +
cukinia2.
Parówka sojowa classic +
szpinak3.
Tuńczyk w sosie własnym +
pomidor4.
Twarożek +
truskawki +
dżem malinowy
Przepis- 50 g
mąki z
cieciorki- 150 ml
mleka sojowego ( można więcej jeśli
mąka szybko wchłonie)-
jajko+
olej kokosowy do smażeniaPatelnią dobrze rozgrzać uprzednio wysmarować odrobiną
oleju kokosowego, Smażyć naleśniki z 2 stron ( mi wyszły 4 )Co
mówi producent :
Parówki sojowe CLASSICTradycyjne
parówki sojowe, uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Składają się w 100% z surowców roślinnych, dlatego stanowią bezpieczną i smaczną alternatywę dla wielkoprzemysłowych
mięsnych parówek. Zawierają wyłącznie
białka roślinne.
Parówki można spożywać zarówno na zimno, jak i na gorąco – zawsze po zdjęciu osłonki! Można je podgrzewać w wodzie, smażyć na patelni, piec na grillu lub w piekarniku. Nie zawierają konserwantów i cholesterolu. Do przygotowania produktu użyto soi niemodyfikowanej genetycznie.Moja opinia :Te paróweczki są przepyszne. Sprawdzą się i na śniadanko z
ketchupem i na obiadek wraz z warzywami,Możemy je również wykorzystać do upieczenia na grillu podczas sezonu grillowego.