Wykonanie
Dzień dobry słoneczka. Wpadam z uśmiechem i zostawiam wam przepis na pyszne placki. Z pewnością już takie robiliście, czy jedliście - ale może jeszcze ktoś takich nie robił. Ja je uwielbiam i
powiem wam, że przygotowuje je na różne sposoby. Teraz ze względów zdrowotnych placki z niskim indeksem glikemicznym. Dla osób z pcos, insulinoopornością, dla wszystkich, którzy chcą zdrowo się odżywiać. Możecie (jeżeli nie macie problemów) użyć także zwykłej
mąki i
cukru, będą równie pyszne. Do takich placków można na wierzch dodać
jogurt,
serek,
owoce. Co kto lubi. Są pyszne i naprawdę syte.Życzę wam smacznego i cudownego dnia.Składniki:- 250 g
twarogu półtłustego- 2
jajka- 2 łyżki
mąki orkiszowej razowej- 1 łyżka erytrytolu-
olej kokosowy do smażenia-
truskawki,
borówkiDo miski wkładamy
twaróg, wbijamy
jajka. Dodajemy
mąkę i erytrytol. Wszystko miskujemy blenderem.Rozgrzewamy patelnię i smarujemy
olejem. Nakładamy łyżką porcję ciasta i lekko rozprowadzamy. Smażymy na małym ogniu, pod przykryciem, na rumiano z dwóch stron.Placki podajemy z
truskawkami i
borówkami. Z podanych składników wychodzi 12 placuszków.