Bałam się, że nie urosną... ale urosły! Przepyszne połączenie smaków, do tego ilość owoców sprawia, że są naprawdę wilgotne. Zdecydowanie wybieram te muffinki na przysmak lata!Przypominam, że każdy może wybrać swój własny zamiennik cukru, nie musi być to ksylitol :)Składniki (na 12 sztuk):2 jajkapół szklanki mleka (ja użyłam sojowego)10 łyżek rozpuszczonego olejukokosowego1 szklanka mąki orkiszowej typ 7001 szklanka mąki ryżowej1 łyżeczka proszku do pieczenia1/3 szklanki ksylitolu4 średnie truskawki1 krążek świeżego ananasa (o wysokości ok 1 cm)Przygotowanie:Rozpuszczony olejkokosowy ostudzić.Jajka ubić z olejem i mlekiem.W drugiej misce wymieszać składniki suche, czyli mąki, proszek do pieczenia i ksylitol.Połączyć składniki mokre i suche.Ananasa i truskawki pokroić na drobne kawałki (jak na zdjęciu).Owoce dodać do ciasta, wymieszać.Nakładać do papilotek. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.