Wykonanie
Tamten weekend był na słodko to ten dla odmiany na wytrawnieW zamrażalce jeszcze dużo oj dużo dyni i
pora ją wykorzystać.Więc dziś postanowiłam zrobić
dyniowe naleśnik- vege bo na
mleku sojowym- gluten free, bo z dodatkiem
mąki kukurydzianej <333Dodatki do naleśników też vege- 1 nadzienie zrobiłam z
tofu i
szpinaku- 2 nadzienie z kotletów
sojowych i
cukiniDo picia oczywiście soczek z
marchewki, bo jak żeby inaczej :D
Dyniowe kukurydziane naleśniki z
tofu i szpinakiem/ kotletami sojowymi i
cukinią , sok
marchewkowyPrzepis:- 50 g
mąki kukurydzianej- 150 ml
mleka sojowego- 3 łyżki pueere z
dynii-
jajkoWszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i piec na dobrze rozgrzanej patelni teflonowejRanek bardzo mile przeleciał , bo kupiłam
PŁATKI OWSIANE GLUTEN FREE,więc
będę mogła znowu robić moją ukochaną owsiankę.Do koszyka wpadło jeszcze parę innych rzeczy :- ojej
kokosowy- chrupki
ryżowe-
płatki gryczaneTeraz idę korzystać z pięknej pogody i oczywiście albo pójdę na rower albo na mały podbieg :)Miłego
słonecznego popołudnia !