Wykonanie
Dzisiejsze śniadanko jem po raz drugi wspólnie z Wiktorią .Postanowiłyśmy zrobić
drożdżowe gofry, które jemy po raz pierwszyMoja wersja jest kukurydziana z
bananemJako dodatki wybrałam
serek grani z
nerkowcami ,
borówkami ,
dżemem figowym i
truskawkamioraz z
masłem migdałowym ,
kiwi i zielonym jabłuszkiemTakie śniadanka smakują najlepiej !



Przepis:- 60 ml ciepłego
mleka- 1/ 2 łyżeczki
suszonym drożdży- 1/ 2 szkl
mąki kukurydzianej-
jajko-
banan pokrojony w kosteczkę- łyżeczka
cukru trzcinowegoDo ciepłego
mleka dodać
cukier i
drożdże, wymieszać i pozostawić do spienienia.W
między czasie w misce wymieszać
mąkę z
jajkiem. Dodać zaczyn i wszystko dokładnie ze sobą połączyć. Włożyć na noc do lodówki , uprzednio przykryć folią aluminiową.Rano dodać pokrojonego
banana i piec w dobrze nagrzanej i natłuszczonej do gofrownicy do chrupkości.Podawać z ulubionymi dodatkami .Słoneczko pięknie przygrzewa, temperatura przyjemna i aż żal jest siedzieć w
domkuDzisiejszy dzionek
spędzę z przyjaciółkami na rozmowach, wspólnym spacerku, jogurciku mrożonym i na pewno zakupachTrzeba wykorzystać ten piękny czas, bo podobno w poniedziałek ma zawitać do nas zima :DŻyczę wam równie mile spędzonej soboty