ßßß
Składniki (12 muffinek)250g mąki6 łyżek cukru trzcinowego1i1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaSzczypta soli6 łyżek masła arachidowego60g masłaJajko175ml mleka3 snickersyPrzygotowanieRozgrzej piekarnik do 200 stopni.Przygotuj foremki do muffinek – silikonowe posmaruj oliwą, jeśli używasz blaszki, wyłóż ją papilotkami.W niewielkim rondelku rozpuść masło.Pokrój snickersy na niewielkie kawałki.Wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.Dodaj masło arachidowe i miksuj, aż powstanie ciasto o konsystencji okruchów.Dolej stopione masło, jajko i mleko i zmiksuj na gładką masę.Dodaj posiekane batony i wymieszaj.Wypełnij masą foremki.Piecz 20 minut.Smacznego!Zobacz także:Bananowe muffinki w dwóch wersjachBorówkowe muffinki – najlepsze na świecie!Pieguski






