Wykonanie
Wczoraj, jak przyszłam ze szkoły moja mama pojechała ze mną po gofrownicę. Bardzo się ucieszyłam bo od dawna chciałam sobie ją kupić . No i nie mogło być nic innego na śniadanie tylko gofry. Wybrałam owsiane gofry z
kakao i
przyprawą korzenną bo już wszędzie widać oznaki świąt , więc trzeba już zacząć podawać potrawy ze smakiem świąt. Jako dodatki do dzisiejszego śniadania wybrałam po pierwsze
twarożek z
miodem cynamonem i
borówkami, bo trochę chciałam przypomnieć sobie smaki lata. A po drugie wybrałam
masło orzechowe z
bananem i
grantem, bo uwielbiam połączenie
masła orzechowego z
bananem .



Owsiano - korzenne gofry z
jogurtem greckim podane 1- z
cynamonem,
miodem,
twarożkiem i
borówkami amerykańskimi, 2- z
masłem migdałowym,
granatem i
bananem +
mandarynkaPrzepis1/ 2 szkl.
mąki owsianej4 łyżki
jogurtu greckiego1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniachlust
mlekacoś do posłodzenia : u mnie
miódłyżeczka
przyprawy korzennejjajkoWszystkie składniki połączyć ze sobą. Piec w dobrze nagrzanej, wysmarowanej
olejem gofrownicy.Piec do uzyskania chrupkości. W czasie pieczenia nie otwierać. Podawać z ulubionymi dodatkami .Smacznego :)Dziś znowu nam dużo zadali. Nie mają dla nas żadnej skrupuły. Dziś narobiłam sobie wstydu przy zadaniu z matematyki, aż pani się ze mnie śmiała. Ale w mojej
klasie już tak jest. Jak dobrze że jutro już piątek bo mam już wszystkiego serdecznie dość.