Wykonanie
4 września 2014

Przepyszny fast-food wywodzący się (oczywiście) ze Stanów Zjednoczonych. Bardzo smakował wszystkim moim testerom (niektórzy zjedli nawet po dwie takie ogromne buły).SLOPPY JOESSkładniki (7 porcji):700 g
wołowiny1
zielona papryka1 puszka
pomidorów krojonych bez skórki4 łyżki
ketchupu pikantnego1 duża
cebula5 ząbków
czosnku2 łyżki
brązowego cukru1 łyżka
sosu Worcestershire1 łyżka
octu winnego1 łyżeczka
papryki ostrej1 łyżeczka
soli1/2 łyżeczki
pieprzuponadto
bułki do hamburgerów
Wołowinę (powinna
mieć 20% tłuszczu) mielimy z
cebulą i
czosnkiem.
Paprykę kroimy w bardzo drobną kosteczkę.Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki
oleju. Dodajemy
paprykę i podsmażamy ją 3 minuty. Dokładamy
mięso,
cebulę i
czosnek. Smażymy całość chwilę, aż
mięso puści sok. Następnie dodajemy
cukier,
sól,
paprykę ostrą i
pieprz. Mieszamy. Wlewamy płynne składniki (
pomidory z puszki,
ketchup,
sos Worcestershire,
ocet winny). Całość gotujemy bez przykrycia 20-25 minut (sok musi prawie całkowicie odparować, a sos zgęstnieć).
Bułki kroimy na połówki i podgrzewamy chwilę w piekarniku. Na każdą połówkę nakładamy sporą porcję
mięska. Przykrywamy.





Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.