ßßß Cookit - przepis na RYBA PO GRECKU

RYBA PO GRECKU

nazwa

Wykonanie

24 grudnia 2012
Składniki:
1 kg filetów z mintaja
10 średnich cebul
2 duże marchewki
1 pietruszka
1/4 korzenia selera
przecier pomidorowy (3 łyżki)
5 ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe
200 ml wody
mąka do panierowania
cukier, pieprz, sól do smaku
olej
Filety kroimy na mniejsze kawałeczki, cebulkę w piórka, a pozostałe warzywa ścieramy na grubych oczkach tarki. Rybę panierujemy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Obsmażone filety układamy na dnie dużej miski.
Posiekaną cebulkę musimy najpierw zeszklić na oleju. Następnie dodajemy seler, marchewkę i pietruszkę. Prażymy warzywa chwilkę (ok. 7 minut). Dodajemy wodę z przecierem i znów prażymy. Rybę pokrywamy warzywami i odkładamy do lodówki na dobę.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2012/12/ryba-po-grecku.html