Pyszny, lekki deser. Idealny na zimne, jesienno-zimowe wieczory. Polecam!Składniki :· 6 jabłek· 6 łyżek marmolady połączonej z dżememjagodowym w proporcjach 1:1· 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej· garść orzechów włoskich· garść migdałów· garść pestek słonecznika· 50 g zimnego masła· 2 łyżki cukru waniliowego z prawdziwej wanilii· 2 łyżki miodu akacjowegoJabłka kroimy na pół, łyżeczką wydrążamy gniazda nasienne. Układamy w żaroodpornym naczyniu. Środki po pestkach wypełniamy marmoladą z dżememjagodowym.Przygotowujemy orzechową czapeczkę- łączymy mąkę, posiekane orzechy włoskie, migdały, słonecznik i cukier. Dodajemy masło i za pomocą palców robimy kruszonkę, pod koniec dodając miód. Całość wykładamy na połówki jabłek. Pieczemy 30-35 minut (w zależności od wielkości i rodzaju jabłek), temp. 180 stopni, termoobieg. Podajemy polane miodem. Smacznego!