Wykonanie

Bardzo lubię takie słodkie przekąski, zawierające zdrowe dodatki. Te batoniki zapisałam sobie kiedyś, gdy oglądałam program Ewy Wachowicz. Robiłam je już kilka
razy, tym razem zrobiłam zdjęcia i wrzucam je na bloga. Batoniki są pyszne, przyjemnie słodkie i chrupiące.Można je zjeść na deser, na drugie śniadanie, ja nawet dodaje je pokruszone do
musli z
mlekiem lub
kefirem. Dodają odrobiny słodkości i energię na cały dzień. W zasadzie możemy dodać składniki jakie lubimy, podstawą są
płatki kukurydziane.Zapraszam do spróbowania :-)Składniki:- 125 g
masła- 2 łyżki
miodu- pół szklanki
cukru- opakowanie
płatków kukurydzianych (250g)- 1 łyżeczka
cukru waniliowego z prawdziwą
wanilią- 50 g
płatków migdałowych- 3 garście
rodzynek korynckich Fresano- 2 garście
migdałów- garść
jagód inkaskich Fresano- 3 łyżeczki karobu FresanoWykonanie:W garnku rozpuszczamy
masło, dodajemy
cukier,
cukier waniliowy i
miód, dodajemy karob i mieszamy. Jak składniki się rozpuszczą i połączą to wsypujemy
płatki,
rodzynki,
jagody,
płatki migdałów,
migdały imieszamy ze sobą. Wykładamy do prostokątnego naczynia, u mnie naczynie żaroodporne i dociskamy, najlepiej jak położymy na wierzch coś ciężkiego i chowamy do lodówki. Możemy także przełożyć do blaszki. Schładzamy kilka godzin, następnie kroimy na kawałki.Ja swoje batony przechowywałam w lodówce w zamkniętym pojemniku.Smacznego :-)Produkty Fresano znajdziecie tutaj .

