Wykonanie

ciasto:1,5 szklanki
mąki pszennej1/4 szklanki
cukru1/4 szklanki mielonych
migdałów100 g
masłakrem:1/4 szklanki
mleka1/3 szklanki
cukru1 1/2 szklanki
mleka w proszku130 g
masła2 krople ekstraktu
waniliowegopłatki migdałowejagodymaliny1. składniki na ciasto zagnieść, wypełnić posmarowane
masłem foremki, nakłuć widelcem, piec w 160 stopniach 20-25 minut, ostudzić,2. do rondelka wlać
mleko, dodać
cukier i ekstrakt, gotować do momentu rozpuszczenia
cukru,3. do miski wrzucić
masło, miksować, wlać ciepłe
mleko, miksować, dodać
mleko w proszku, miksować do uzyskania jednolitej masy,4. masę nałożyć na babeczki, ozdobić, wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
