Wykonanie
Karobowe gofry ze słodkiej
kukurydzy podane z
mango, S ukrin
Melis i domowym
serkiem bananowymSukrin
Melis kupicie w sklepie internetowym
/przepis autorski/120 g
kukurydzy z puszki
jajko2 płaskie łyżki dowolnej
mąkipłaska łyżka karobułyżka
syropu z kwiatu
kokosapół łyżeczki
proszku do pieczeniaekologiczny sok z aloesu (około 100 ml)(można użyć dowolnego soku lub
mleka)szczypta
solikilka kropli
aromatu migdałowegomasło klarowane do natłuszczenia gofrownicyWszystkie składniki zblenderować na gładką masę (o konsystencji gęstej
śmietany).Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze płynu.Piec w dobrze nagrzanej, natłuszczonej gofrownicy okołoi 3 minut.Podawać
póki gorące.Smacznego!