ßßß Cookit - przepis na Ciasto buraczane z brązowym... prosem!

Ciasto buraczane z brązowym... prosem!

nazwa

Wykonanie

CIASTO BURCZANO-JAGLANE
/przepis autorski/
Składniki:
150 g ugotowanych buraków
jajko
4 łyżki dowolnej mąki
łyżka mielonego brązowego prosa bio (Regenbogenkreis)
łyżka syropu klonowego
pół łyżeczki proszku do pieczenia
100 ml mleka
szczypta soli
kilka kropli aromatu migdałowego
+ do dekoracji:
garść prażonych płatków kokosa.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany).
Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze mleka.
Przelać do natłuszczonego naczynia i udekorować płatkami kokosa.
Piec w temp. 190 stopni przez ok. 30 minut.
Pod koniec czasu pieczenia można włączyć dodatkowo termoobieg.
Po upieczeniu ostrożnie wyjąć i podawać póki gorące.
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2016/03/ciasto-buraczane-z-brazowym-prosem.html