Wykonanie
CIASTO BURCZANO-JAGLANE/przepis autorski/Składniki:150 g ugotowanych
burakówjajko4 łyżki dowolnej
mąkiłyżka mielonego brązowego prosa bio (Regenbogenkreis)łyżka
syropu klonowegopół łyżeczki
proszku do pieczenia100 ml
mlekaszczypta
solikilka kropli
aromatu migdałowego+ do dekoracji:garść prażonych
płatków kokosa.Przygotowanie:Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę (o konsystencji gęstej
śmietany).Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze
mleka.Przelać do natłuszczonego naczynia i udekorować
płatkami kokosa.Piec w temp. 190 stopni przez ok. 30 minut.Pod koniec czasu pieczenia można włączyć dodatkowo termoobieg.Po upieczeniu ostrożnie wyjąć i podawać
póki gorące.Smacznego!