Placuszki z kukurydzy podane z gorącym sosem z żurawiny, syropem klonowym bio i jogurtem naturalnymOryginalny syrop klonowy bio możecie kupić tutaj:CHMURKI Z KUKURYDZY/przepis autorski/120 g kukurydzy z puszkijajko2 płaskie łyżki dowolnej mąkipłaska łyżka lucumy (można zastąpić mąką)łyżka syropu z kwiatu kokosapół łyżeczki proszku do pieczeniaekologiczny sok z aloesu (około 100 ml)(można użyć dowolnego soku lub mleka)szczypta solikilka kropli aromatu migdałowegomasło klarowane do natłuszczenia gofrownicyWszystkie składniki zblenderować na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany).Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze płynu.Piec w dobrze nagrzanej, natłuszczonej gofrownicy okołoi 3 minut.Podawać póki gorące.Smacznego!