Czekoladowe placuszki z soczewicy na ekologicznym soku z żurawiny Symbio podane z ekologicznym dżemem z granatów, jogurtem naturalnym i pestkami granatuDżem możecie kupić tutaj:/przepis własny/120 g ugotowanej soczewicyjajko2 płaskie łyżki dowolnej mąkipłaska łyżka gorzkiego kakaołyżka syropu z kwiatu kokosapół łyżeczki proszku do pieczeniaekologiczny sok z żurawiny (około 100 ml)(można użyć dowolnego soku lub mleka)szczypta solikilka kropli aromatu migdałowegomasło klarowane do smażeniaWszystkie składniki zblenderować na gładką masę o konsystencji gęstej śmietanyJeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze płynu.Smażyć na natłuszczonej, dobrze rozgrzanej patelni około 3 minut z każdej strony na małym ogniu.Podawać póki gorące.Smacznego!***A rok temu...