ßßß
Kakaowe donuty z zielonego groszku z ekologicznymi daktylami* podane ze świeżym grejpfrutem i jogurtem korzennym
* ekologiczne daktyle Crazy Jack (jak do tej pory ulubione!)DONUTY Z ZIELONEGO GROSZKU/przepis autorski/120 g groszku (pół puszki)jajko2 płaskie łyżki dowolnej mąkipłaska łyżka gorzkiego kakaołyżka syropu z kwiatu kokosapół łyżeczki proszku do pieczeniaekologiczny sok z żurawiny (około 100 ml)(można użyć dowolnego soku lub mleka)szczypta solikilka kropli aromatu migdałowegomasło klarowane do smażeniakilka daktyliWszystkie składniki zblenderować na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany.Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać trochę płynu.Do ciasta dodać pokrojone daktyle.Piec w dobrze rozgrzanym wypiekaczu około 8 minut.Podawać póki gorące.Smacznego!