Wykonanie
Dziś dodaję tylko zdjęcie śniadania i niektórych słodkich zdobyczy przywiezionych z Poczdamu. Całą rodziną jesteśmy tak zmęczeni, że... chyba zaraz zasnę :) Także zdjęcia dodam jutro lub pojutrze :) W każdym razie
mogę powiedzieć, że było super! Uwielbiam Niemcy, uwielbiam Berlin... Poczdam też mi się spodobał, a w szczególności przeogromny park Sanssouci!
Kokosowe ciasto z
płatków jęczmiennych z kandyzowanymi
gruszkami posypane siekanymi
migdałami



/przepis autorski/35 g
płatków jęczmiennych35 g
mąki jęczmiennej
jajkołyżka
cukru z kwiatu
kokosa (może być inny)łyżka
wiórków kokosowychłyżeczka
oleju z
orzechów arachidowych (może być inny)szczypta
soli3 łyżki
jogurtu naturalnego1/3 łyżeczki
proszku do pieczeniasiekane
migdały do dekoracji
Płatki jęczmienne zalać wrzącą
wodą 0,5 cm ponad ich poziom.Gdy
płatki wchłoną
wodę, dodać
mąkę,
jajko,
cukier z kwiatu
kokosa,
jogurt sól,
olej oraz
proszek do pieczenia.Miksować aż do połączenia się składników, a następnie dodać
wiórki kokosowe oraz pokrojoną kandyzowaną
gruszkę (ja to robię nożyczkami :)).Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Ciasto przełożyć do natłuszczonego naczynia.Wierzch ciasta posypać siekanymi
migdałami.Piec ok. 25 minut w 180 stopniach (grzanie dolne + wentylator).Po tym czasie wyjąć z piekarnika i lekko ostudzić.Smacznego!