ßßß
SKŁADNIKI NA OK 12 MUFFINEK :1,5 szklanki mąki tortowej2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki cukruszczypta soli2 jajka250 ml jogurtu naturalnego1/3 szklanki oleju2 batony 'snickers'Schłodzone w lodówce snickersy rozdrabniamy w blenderze na drobne kawałeczki. Wszystkie suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, cukier, sól) mieszamy ze sobą w jednej misce, wszystkie mokre (jajka, jogurt, olej) w drugiej. Następnie mokre dodajemy do suchych, lekko mieszamy, dodajemy pokruszone snickersy, 3-4 ruchy łyżką i ciacho nakładamy do papilotek na 3/4 wysokości. Na zdjęciach wierzch muffinek udekorowany jest kawałkami snickersa - jest to jednak bezcelowe, o czym przekonałam się podczas pieczenia, gdyż ten kawałeczek i tak się rozpuści i wymiesza z masą. :)
Muffinki pieczemy ok. 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, stan ciasta możemy sprawdzić wykałaczką. Po upieczeniu dajcie im wystygnąć, niech karmel stwardnieje. Muffinki są słodkim rajem dla łasuchów, potwierdzam osobiście, smacznego! :)