ßßß
Kokosowe ciasto z płatków jęczmiennych z kandyzowanymi gruszkami posypane siekanymi migdałami


/przepis autorski/35 g płatków jęczmiennych35 g mąki jęczmiennejjajkołyżka cukru z kwiatu kokosa (może być inny)łyżka wiórków kokosowychłyżeczka oleju z orzechów arachidowych (może być inny)szczypta soli3 łyżki jogurtu naturalnego1/3 łyżeczki proszku do pieczeniasiekane migdały do dekoracjiPłatki jęczmienne zalać wrzącą wodą 0,5 cm ponad ich poziom.Gdy płatki wchłoną wodę, dodać mąkę, jajko, cukier z kwiatu kokosa, jogurt sól, olej oraz proszek do pieczenia.Miksować aż do połączenia się składników, a następnie dodać wiórki kokosowe oraz pokrojoną kandyzowaną gruszkę (ja to robię nożyczkami :)).Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Ciasto przełożyć do natłuszczonego naczynia.Wierzch ciasta posypać siekanymi migdałami.Piec ok. 25 minut w 180 stopniach (grzanie dolne + wentylator).Po tym czasie wyjąć z piekarnika i lekko ostudzić.Smacznego!