Pasta do smarowania kanapek, grzanek albo krakersów. Robi się szybko a wykorzystać można na różne sposoby. Poza smarowaniem można nią napełnić ćwiartki papryki albo serwować z kawałkami surowych warzyw, którymi się ją nabiera i chrupie razem. Sposób podania zależy od Was, zawsze będzie pyszna. Ja do jajek i sera dodałam koperek, szczypior oraz natkę, ale możecie zamienić je na inne swoje ulubione zioła.Zobacz przepis na Pastę jajeczną z kukurydzą i Pastę z makreliPasta z jajek i białego sera, z zieleninączas przygotowania : 20 minutskładniki :5 świeżych jajek kurzych200 g twarogu - sera białego półtłustego1-2 łyżki majonezu2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego typu greckiego albo śmietany2 łyżki posiekanego szczypiorku2 łyżki posiekanego koperku2 łyżki posiekanej natki pietruszkido smaku - sól, świeżo mielony pieprz kolorowysposób przygotowania : jajka ugotowałam na twardo. Jak to najlepiej zrobić napisałam przy okazji przepisu na Pastę jajeczną z pomidorami . Ostudzone jajka obrałam ze skorupek i starłam na tarce jarzynowej o dużych oczkach. To mój ulubiony sposób rozdrabniania gotowanych jaj do past czy farszy bo starcie kilku trwa dosłownie chwilkę.Do miski włożyłam twaróg i rozdrobniłam go dokładnie widelcem. Dodałam jogurt, majonez, jajka oraz dużo drobno posiekanej zieleniny. Wymieszałam żeby składniki się połączyły i doprawiłam do smaku solą oraz sporą ilością pieprzu.