Chrupiące szparagi, delikatne liście sałaty, soczyste pomidory, łagodny ser i pachnący sos. To wszystko w kilka minut pozwoliło mi stworzyć pyszna sałatkę. Tak niewiele trzeba żeby zjeść dobry i zdrowy posiłek.czas przygotowania : 10 minutskładniki na 2 porcje :2 duże garści młodych liści mizuny1 garstka młodych listków czerwonej sałaty4-6 zielonych szparagówkilka małych pomidorków120 g serka naturalnego Burguitos de ariasSOS : 5-6 łyżek oleju rzepakowego1 łyżka wody3-4 łyżeczki octujabłkowego1 garstka liści bazyliido smaku - sól, szczypta cukru, pieprz mielonysposób przygotowania : sałaty i bazylię opłukałam i dobrze osączyłam. Większe liście porwałam na mniejsze kawałki. Pomidorki pokroiłam na ósemki. Szparagi pokroiłam w ukośne plastry odrzucając twardą dolną część pędów a główki poprzekrawałam na połówki.Składniki sosu umieściłam w pojemniku blendera i miksowałam przez kilka chwil aż otrzymałam zieloną emulsję.Na talerzach rozłożyłam porcje mizuny przekładając ją kawałkami pomidorków i szparagów. Dodałam listki czerwonej sałaty i kawałki sera. Całość polałam przygotowanym sosem.Można zieleninę wymieszać najpierw z sosem i dopiero rozłożyć na talerzach dokładając pomidory i ser. Sałatkę podałam od razu po przygotowaniu.