Wykonanie

W zeszłym roku znalazłam przepis na
paprykę idealną ! Dopasowałam do swoich kubków
smakowych i od teraz - nie
będę go już zmieniać. Jest tak dobra, że
mogę ją jeść bez dodatków, a to mi się do tej
pory nie zdarzało :) Polecam!Składniki:2-3
cebule3 kg
papryki (nie polecam mieszać kolorów, bo jedne będą bardziej twarde, a inne - ciapowate)3 litry
wody3 łyżki
soli3 szklanki
cukru3 łyżki
miodu2,5 szklanki
octudo słoików: 1-2
liście laurowe, 2-3 ziarenka
pieprzu, "sypnięcie"
gorczycy, 1 łyżka
oleju rzepakowegoNo i wiadomo -
papryki umyć, usunąć nasiona, pokroić jak się lubi.
Cebulę obrać, pokroić na dowolnie grube plastry. Na dno wyparzonego słoika włożyć
przyprawy,
potem 2 plastry
cebuli, a następnie poupychać
paprykę.Składniki zalewy zagotować, zalać nią
paprykę. Słoiki szybko i mocno zakręcić, wstawić do piekarnika nagrzanego na 90 stopni, pasteryzować 20-30 minut. Po czym należy je wyjąć, odstawić do góry dnem i niech się zasysają :)Smacznego!