ßßß Cookit - przepis na Papryka konserwowa - najlepsza!

Papryka konserwowa - najlepsza!

nazwa

Wykonanie

W zeszłym roku znalazłam przepis na paprykę idealną ! Dopasowałam do swoich kubków smakowych i od teraz - nie będę go już zmieniać. Jest tak dobra, że mogę ją jeść bez dodatków, a to mi się do tej pory nie zdarzało :) Polecam!
Składniki:
2-3 cebule
3 kg papryki (nie polecam mieszać kolorów, bo jedne będą bardziej twarde, a inne - ciapowate)
3 litry wody
3 łyżki soli
3 szklanki cukru
3 łyżki miodu
2,5 szklanki octu
do słoików: 1-2 liście laurowe, 2-3 ziarenka pieprzu, "sypnięcie" gorczycy, 1 łyżka oleju rzepakowego
No i wiadomo - papryki umyć, usunąć nasiona, pokroić jak się lubi. Cebulę obrać, pokroić na dowolnie grube plastry. Na dno wyparzonego słoika włożyć przyprawy, potem 2 plastry cebuli, a następnie poupychać paprykę.
Składniki zalewy zagotować, zalać nią paprykę. Słoiki szybko i mocno zakręcić, wstawić do piekarnika nagrzanego na 90 stopni, pasteryzować 20-30 minut. Po czym należy je wyjąć, odstawić do góry dnem i niech się zasysają :)
Smacznego!
Źródło:http://okolokuchennie.blogspot.com/2015/09/papryka-konserwowa-najlepsza.html