ßßß
sposób przygotowania : ciasto, jak napisałam wcześniej, było zagniecione na mazurki, ale kawałek mi zostało więc wykorzystałam je na spody co babeczek. Podzieliłam na 12 kawałków, każdy wielkości małego orzecha włoskiego i rozwałkowałam lekko podsypując mąką na placuszki nieco większe od dna foremek do muffinek. Wyłożyłam ciastem zagłębienia w formie.MASA SEROWA - ser wymieszałam po prostu z pozostałymi składnikami - nie miksowałam - wystarczy wymieszać tylko tyle żeby wszystko się połączyło. Nalałam porcje masy do foremek z ciastem - po ok. 2 łyżki do każdej. Formę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 150 st. C i piekłam ok. 25 minut. Po upieczeniu zostawiłam w wyłączonym piekarniku do wystudzenia. Nie martwcie się jeśli babeczki opadną na środku - w to miejsce nałożymy śmietanę.MASA ŚMIETANOWA - zimną śmietankę ubiłam na sztywno. Dodałam odrobinę barwnika, zmiksowałam. Żelatynę zalałam 5 łyżeczkami zimnej wody a gdy napęczniała podgrzewałam powoli, mieszając, aż całkowicie się rozpuściłam. Wymieszałam ją z sokiem cytrynowym i kilkoma łyżeczkami syropu. Miksując wlewałam lekko ciepłą żelatynę do śmietany i jeszcze chwilę mieszałam żeby całość dobrze się połączyła.Śmietanę nałożyłam do rękawa cukierniczego i wycisnęłam po sporej porcji na wystudzone babeczki. Udekorowałam orzechami z polewie i posypką cukrową.