ßßß
2 szklanki mąki3 jajkaszklanka cukru3/4 szklanki olejułyżeczka cynamonułyżka kakao2 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniamin. pół szklanki orzechów włoskichgarść czekoladowych kropelek (lub czekolady posiekanej)2-3 jabłkacukier puder do posypaniaJajka zmiksować cukrem, następnie wlewać strużką olej i miksować dalej.Mąkę wymieszać z cynamonem, kakao i proszkiem do pieczenia i wsypać do miski.Całość zmiksować na gładką masę.Wsypać grubo posiekane orzechy włoskie, czekoladowe kropelki i obrane, pokrojone w kostkę jabłka.Wymieszać ręcznie delikatnie.Przełożyć do foremki 25x25 cm albo długiej keksówki.Piec przez 40 minut w temp. 180 st.C. do tzw. suchego patyczka.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem - można na cieście położyć jesienne liście, pospać cukrem, zdjąć liście i mamy liściaste wzorki.

