ßßß
biszkopt :4 jajka50 gram margaryny lub masłapół szklanki cukru3/4 szklanki mąki tortowejłyżeczka proszku do pieczeniatruskawkibiała czekoladadżem truskawkowy (przepis)miętaŻółtka oddzielić od białek.Białka ubić na pianę, stopniowo dodawać cukier.Następnie dodawać po 1 żółtku ciągle miksując.Stopniowo wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem i ręcznie wymieszać.Przelać do dużej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 15 minut w temp. 180 st.C.Ostudzony biszkopt pokroić na małe kawałki.Na każdy kłaść dżem truskawkowy, truskawki, miętę i posypać posiekaną czekoladą.
Przypominam, że trwa głosowanie na najlepszy kulinarny blog na Pomorzu - będę wdzięczna jeśli klikniecie 5 głosów dziennie!klik klik klik