ßßß
 Składniki:½ kostki masła lub margarynytrochę ponad 2 szklanki mąki4 jajkaniecała szklanka cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1/3 szklanki mlekatruskawki
Składniki:½ kostki masła lub margarynytrochę ponad 2 szklanki mąki4 jajkaniecała szklanka cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1/3 szklanki mlekatruskawki Wykonanie:Jajka utrzeć z cukrem, aż cukier się rozpuści. Masło roztopić i ostudzone dodać do jajek. Wymieszać, dodać mleko a na końcu delikatnie wmieszać mąkę. Wylać ciasto na tortownicę (nasze pieczone w prodiżu). Na wierzch położyć owoce. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut, aż będzie lekko brązowe. Sprawdzić patyczkiem czy środek nie jest mokry./wydrukuj przepis/A już niedługo:
Wykonanie:Jajka utrzeć z cukrem, aż cukier się rozpuści. Masło roztopić i ostudzone dodać do jajek. Wymieszać, dodać mleko a na końcu delikatnie wmieszać mąkę. Wylać ciasto na tortownicę (nasze pieczone w prodiżu). Na wierzch położyć owoce. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut, aż będzie lekko brązowe. Sprawdzić patyczkiem czy środek nie jest mokry./wydrukuj przepis/A już niedługo: