Wykonanie
Rok temu bardzo podobnie spędziłam weekend . Tamten był wspaniały, ten chyba jeszcze bardziej.
Dynie nieco mniejsze niż rok temu, ale za to
jagód więcej. Co się nie zmieniło? Ciasto to samo - ucierane z
truskawkami. Najlepsze na świecie, jeszcze ciepłe, jedzone na huśtawce, z
kawą, a wszędzie śpiewały ptaki.

Składniki:½ kostki
masła lub
margarynytrochę ponad 2 szklanki
mąki4
jajkaniecała szklanka
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/3 szklanki
mlekatruskawki
Wykonanie:
Jajka utrzeć z
cukrem, aż
cukier się rozpuści.
Masło roztopić i ostudzone dodać do
jajek. Wymieszać, dodać
mleko a na końcu delikatnie wmieszać
mąkę. Wylać ciasto na tortownicę (nasze pieczone w prodiżu). Na wierzch położyć
owoce. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut, aż będzie lekko brązowe. Sprawdzić patyczkiem czy środek nie jest mokry./wydrukuj przepis/A już niedługo:
