Wykonanie
Wcześniej nigdy nie zabierałam się za robienie tych pysznych amerykańskich naleśników, zawsze wydawało mi się, że przepis i wykonanie są bardzo skomplikowane - do czasu, kiedy wreszcie poszukałam przepisu i stwierdziłam że są banalnie proste i muszę w końcu je zrobić, aby urozmaicić niedzielne śniadania. Uwielbiam ich smak i delikatność, są tak pyszne, że dosłownie rozpływają się w ustach. Smakują wyśmienicie same jak i z ulubionymi dodatkami.

Na wykonanie ciasta potrzebujemy:-2
jaja-200 ml
mleka-3 łyżeczki
proszku do pieczenia-30 g roztopionego
masła lub
margaryny-180 g
mąki-2 łyżeczki
cukruJaja mieszamy z
mlekiem, dodajemy
masło i suche składniki. Całość mieszamy niezbyt długo, ale dokładnie. Lejemy na suchą patelnię około 2, 3 łyżki ciasta. Na jednej patelni zmieszczą się 3 naleśniki.Smażymy na małym ogniu z dwóch stron na złocisty kolor.

Ja moje pancakes przełożyłam nutellą i plasterkami
bananów. Z talerza znikły szybciej niż się na nim pojawiły:)