ßßß
 
            
         Zerwałam truskawki prosto z krzaka, poszłyśmy (tylko my dziewczyny) na jagody i przyniosłyśmy więcej ukąszeń od komarów niż jagódek, widziałam pierwszą poziomkę, usypialiśmy przy akompaniamencie świerszczy, a budziły nas skowronki. A na koniec tego cudowne weekendu teściowa poczęstowała nas cudnym ciastem. Zniknęło jeszcze ciepłe. I o to chodzi w życiu.
Zerwałam truskawki prosto z krzaka, poszłyśmy (tylko my dziewczyny) na jagody i przyniosłyśmy więcej ukąszeń od komarów niż jagódek, widziałam pierwszą poziomkę, usypialiśmy przy akompaniamencie świerszczy, a budziły nas skowronki. A na koniec tego cudowne weekendu teściowa poczęstowała nas cudnym ciastem. Zniknęło jeszcze ciepłe. I o to chodzi w życiu. Składniki:½ kostki masła lub margarynytrochę ponad 2 szklanki mąki4 jajkaniecała szklanka cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1/3 szklanki mlekatruskawkiWykonanie:Jajka utrzeć z cukrem, aż cukier się rozpuści. Masło roztopić i ostudzone dodać do jajek. Wymieszać, dodać mleko a na końcu delikatnie wmieszać mąkę. Wylać ciasto na tortownicę (nasze pieczone w prodiżu). Na wierzch położyć owoce. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut, aż będzie lekko brązowe. Sprawdzić patyczkiem czy środek nie jest mokry.
Składniki:½ kostki masła lub margarynytrochę ponad 2 szklanki mąki4 jajkaniecała szklanka cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1/3 szklanki mlekatruskawkiWykonanie:Jajka utrzeć z cukrem, aż cukier się rozpuści. Masło roztopić i ostudzone dodać do jajek. Wymieszać, dodać mleko a na końcu delikatnie wmieszać mąkę. Wylać ciasto na tortownicę (nasze pieczone w prodiżu). Na wierzch położyć owoce. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut, aż będzie lekko brązowe. Sprawdzić patyczkiem czy środek nie jest mokry.
 /wydrukuj przepis/
/wydrukuj przepis/