Wykonanie
            Kocham tarty za ich prostotę i szybkość wykonania. Często do nich wracam i eksperymentuję. Tym razem główną rolę odegrały 
truskawki. Stały się jednym z moich ulubionych połączeń. Pychotka :)

Co potrzebujemy:Ciasto300 g 
mąki200 g 
masła / 
margaryny100 g 
cukru1 
jajko1 łyżeczka 
proszku do pieczeniaKrem budyniowy0,5 l 
mlekakostka 
masła / 
margaryny3/4 szklanki 
cukru2 czubate łyżki 
mąki pszennej2 czubate łyżki 
mąki kartoflanki+ 1 
banan+ ok 400 g 
truskawek1. Przystępujemy do robienia kremu budyniowego. Możemy przygotować go już kilka godzin wcześniej iwłożyć do lodówki. 250 ml 
mleka zagotowujemy, a drugie 250 ml mieszamy z 
cukrem i 
mąką. Powstałą

"mieszaninę" dolewamy do gotującego się 
mleka i cały czas mieszamy, aż 
zrobi się gęsta masa. Studzimy ją.Miękkie masło/margarynę rozmiksowujemy i dodajemy do niej przestudzoną masę. Wszystko dokładnie miksujemy.2. Przygotowujemy ciasto. 
Mąkę przesiewamy, dodajemy 
cukier, 
jajko, 
masło (w temperaturze pokojowej) i 
proszek do pieczenia. Wyrabiamy. 
Ciastem obklejamy formę wysmarowana tłuszczem i nakłuwamy widelcem.Pieczemy w 180 stopniach, przez ok 20-25 minut, sprawdzając w trakcie czy jest już gotowa.Gdy 
tarta lekko przestygnie, wyjmujemy z formy.3. Przestudzone ciasto delikatnie smarujemy kremem budyniowym. Wykładamy pokrojony w plasterki 
banan, a na to resztę kremu. Wierzch dekorujemy 
truskawkami.Smacznego ;]
