Kocham.Truskawki!Rozpoczynam na blogu.Truskawkowy tydzień.700 post!inspiracja4 jajkapół szklanki cukru50 gram margaryny rozpuszczonej i ostudzonej3/4 szklanki mąki tortowejłyżeczka proszku do pieczenia500 gram truskawek2 galaretki truskawkowecukier puder do posypaniaŻółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywną pianę, dalej ubijając wsypywać stopniowo cukier.Następnie dalej miksując dodawać po jednym żółtku.Dodać przesianą mąkę z proszkiem i mieszać już ręcznie.Wlać margarynę i porządnie wymieszać ciasto.Ciasto wylać na blachę (22x27cm) wyłożoną papierem do pieczenia.Piec około 15 minut w temp. 180 st.C.Upieczone ciasto razem z papierem przełożyć do foremki keksówki.Delikatnie docisnąć ciasto do dna, a boki do brzegów formy.Połowę truskawek zmiksować na mus.Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie.Do ostygniętej galaretki dodać zmiksowane truskawki.Na biszkopcie poukładać resztę (całych) truskawek, następnie wylać tężejącą masę i wstawić do lodówki na min. 3 godziny.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.