ßßß
 
            
         1 kg marchwi2 cebule3 ząbki czosnku1 litr bulionułyżeczka imbirułyżeczka kuminułyżeczka kolendrypomarańczasłonecznik2 łyżki olejusól, pieprzW rondlu rozgrzać olej i dodać pokrojone cebule.Smażyć do zeszklenia, dodać posiekany czosnek.Wrzucić pokrojone w plasterki marchewki oraz przyprawy: imbir, kumin, kolendrę.Pomarańczę sparzyć wrzątkiem, zetrzeć z niej skórkę, wycisnąć sok i dodać do garnka.Zalać bulionem warzywnym - przepis tu klik, od momentu zagotowania zmniejszyć moc palnika i gotować zupę do miękkości marchwi - około 25 minut.Słonecznik uprażyć na suchej patelni do zbrązowienia.Zupę zmiksować blenderem na krem, jeśli trzeba doprawić do smaku solą i pieprzem.Podawać ze słonecznikiem.
1 kg marchwi2 cebule3 ząbki czosnku1 litr bulionułyżeczka imbirułyżeczka kuminułyżeczka kolendrypomarańczasłonecznik2 łyżki olejusól, pieprzW rondlu rozgrzać olej i dodać pokrojone cebule.Smażyć do zeszklenia, dodać posiekany czosnek.Wrzucić pokrojone w plasterki marchewki oraz przyprawy: imbir, kumin, kolendrę.Pomarańczę sparzyć wrzątkiem, zetrzeć z niej skórkę, wycisnąć sok i dodać do garnka.Zalać bulionem warzywnym - przepis tu klik, od momentu zagotowania zmniejszyć moc palnika i gotować zupę do miękkości marchwi - około 25 minut.Słonecznik uprażyć na suchej patelni do zbrązowienia.Zupę zmiksować blenderem na krem, jeśli trzeba doprawić do smaku solą i pieprzem.Podawać ze słonecznikiem.
