ßßß
2 szklanki trzcinowego cukruszklanka oleju4 jajka3 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cynamonu2 szklanki tartej marchewkipuszka ananasapół szklanki orzechów włoskichpolewa :100 g białej czekolady3 łyżki mleka125 g masła6 łyżek cukruBiałka oddzielić od żółtek.Cukier zmiksować z żółtkami i olejem.Stopniowo wsypywać mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem, ucierać już ręcznie.Dodać starte marchewki, orzechy i pokrojonego drobno ananasa.Białka ubić na sztywną pianę i wmieszać do ciasta.Piec około 40minut w temp. 180st.C do tzw.suchego patyczka.Gdy ciasto ostygnie przygotowujemy polewę.W garnuszki mieszamy wszystkie składniki i czekamy aż czekolada się rozpuści, a całość płynna będzie.Polewamy ciasto i ozdabiamy orzechami.