Wykonanie
Czasu coraz mniej, obowiązków coraz więcej, dlatego czas na szybkie i proste muffiny. Idealne na drugie śniadanie.przepis na 12 muffinek

2 szklanki
mąki pszennej pełnoziarnsitej100g
cukru trzcinowegołyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżeczki
cynamonupół łyżeczki
gałki muszkatałowejszczypta
imbiru2
jajkapół szklanki
oleju rzepakowego100ml
jogurtu naturalnegojedno duże
jabkoDo miski przesiej
mąkę, dodaj
proszek do pieczenia,
cukier trzcinowy,
cynamon,
gałkę muszkatałową i
imbir. Wymieszaj. W kubku rozmieszaj
jajka, dodaj
olej i
jogurt, wymieszaj do połączenia się składników.
Jabłko obierz i pokrój w drobną kostkę, dodaj do miski z
mąką. Do suchych składników dodaj składniki mokre, wymieszaj dokładnie. Formę na muffinki wyłóż papierowymi papilotkami. Wypełnij je
ciastem do 2/3 wysokości. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 35 minut. Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia.

