ßßß
Składniki na około 18 babeczek:250 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczeniapół szklanki cukru trzcinowego1 łyżeczka imbiru150 ml jogurtu naturalnego100 ml oleju rzepakowego2 jajka2 duże gruszkiW jednym naczyniu mieszamy składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, imbir.W drugim naczyniu przygotowujemy składniki mokre: olej, roztrzepane jajka, jogurt.Zawartość obu naczyń łączymy i mieszamy łyżką tylko do połączenia składników. Dodajemy pokrojone w kostkę gruszki i mieszamy.Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy ciasto do około 2/3 wysokości foremki.Muffinki pieczemy w temperaturze 200ºC przez 20 - 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Następnie wyciągamy z pieca i studzimy na kratce.Można obsypać cukrem pudrem przed podaniem:)
Smacznego...