Wykonanie
Dzień dobry!Muffinki to zdecydowanie jeden z najprostszych deserów pod słońcem! Wystarczy kilka składników, które zazwyczaj mamy w kuchni, pół godziny pracy i mamy gotowy wypiek :-). Dlatego też dzisiaj prezentuję Wam banalny przepis na muffinki z
jabłkami i
imbirem.

Przepis inspirowany muffinkami gruszkowymi z Moich wypieków.Składniki:250 g
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do pieczenia150 g
cukru1 łyżeczka
imbiru140 ml
kefiru125 ml
oleju rzepakowego2
jajka2
jabłkaWykonanie:Jak zawsze w przypadku muffinek mieszamy składniki mokre i suche w oddzielnych naczyniach, a następnie stopniowo dodajemy suche do mokrych i mieszamy do połączenia się składników.
Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne.
Owoce kroimy w niewielką kostkę i dodajemy do ciasta.

Papilotki napełniany
ciastem do 3/4 wysokości i pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce.

Smacznego!