Wykonanie

Zachciało mi się ciasta, ale takiego prostego i szybkiego do zrobienia..i przepis na takie ciasto znlazlam tutaj ..jest to przepis z wywiadu
Magdy Gessler w radiowej Trójce z niewielką zmianą Droczilki..jakie to zmiany ..trudno mi powiedzieć, bo ja wywiadu z
Magdą Gessler nie słuchałam..Ciasto jest naprawdę proste do zrobienia..nie potrzebny nawet mikser...wystarczy 1 łyżka do odmierzenia składników i miska do ich wymieszania.. Do tego ciasta wykorzystałam
olej rzepakowy , który dostałam dzięki portalowi Uroda i Zdrowie od organizatorów 3-letniej kampanii „ Pokochaj
olej rzepakowy ”. Ciasto przed chwilą wyjęte z piekarnika...Składniki na tortownicę o średnicy 20-22 cm:10 łyżek
mąki pszennej10 łyżek
cukru10 łyżek
oleju rzepakowego3
jaja1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia4-5
jabłekJabłka obrać ze skórki, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w ósemki. Składniki na ciasto wrzucić do miski i wymieszać ze sobą. Tortownicę wysmarować
masłem. Dno ściśle pokryć warstwą
jabłek i zalac
ciastem. Piec 45 minut w temperaturze 170C. Po wystudzeniu można posypać
cukrem pudrem.


