ßßß
Witam się z wami i tak od rana zapraszam na kawkę i przepyszne muffunki z frużeliną jabłkową. Mówię wam jakie one wyszły przepyszne. Są bardzo łatwe i szybkie do zrobienia, wyjdą zawsze i możecie je przygotować wspólnie z dziećmi. Ja dałam do nich frużelinę jabłkową ze sklepu sfd, wy możecie dać jakiś gęsty dżem lub marmoladę. Można także dodać owoce lub czekoladę do środka.Życzę wam miłego dnia i smacznego. Przypominam także, że z moim kodem MANIUSIA10 macie zniżkę -10% na zakupy w sklepie sfd .Składniki :- 150 g jogurtu naturalnego- 150 g cukru- 200 g oleju rzepakowego- 3 jajka- 330 g mąki pszennej- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- frużelina jabłkowaDo miski wkładamy jogurt naturalny, wlewamy olej i dodajemy jajka. Wszystko mieszamy trzepaczką lub mikserem. Następnie wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i ponownie mieszamy, dosłownie chwilkę, aby składniki się połączyły.Do foremek silikonowych na muffinki nakładamy po łyżce ciasta, następnie dodajemy po czubatej łyżeczce frużeliny i ponownie nakładamy ciasto.Foremki układamy na blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 25-30 minut, aż się ładnie zarumienią.Upieczone muffinki wyciągamy z foremek i przekładamy na kratkę, aby przestygły.
