Wykonanie

Witam się z
wami i tak od rana zapraszam na
kawkę i przepyszne muffunki z frużeliną
jabłkową. Mówię wam jakie one wyszły przepyszne. Są bardzo łatwe i szybkie do zrobienia, wyjdą zawsze i możecie je przygotować wspólnie z dziećmi. Ja dałam do nich frużelinę
jabłkową ze sklepu sfd, wy możecie dać jakiś gęsty
dżem lub
marmoladę. Można także dodać
owoce lub
czekoladę do środka.Życzę wam miłego dnia i smacznego. Przypominam także, że z moim kodem MANIUSIA10 macie zniżkę -10% na zakupy w sklepie sfd .Składniki :- 150 g
jogurtu naturalnego- 150 g
cukru- 200 g
oleju rzepakowego- 3
jajka- 330 g mąki pszennej- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- frużelina
jabłkowaDo miski wkładamy
jogurt naturalny, wlewamy
olej i dodajemy
jajka. Wszystko mieszamy trzepaczką lub mikserem. Następnie wsypujemy mąkę i
proszek do pieczenia i ponownie mieszamy, dosłownie chwilkę, aby składniki się połączyły.Do foremek silikonowych na muffinki nakładamy po łyżce ciasta, następnie dodajemy po czubatej łyżeczce frużeliny i ponownie nakładamy ciasto.Foremki układamy na blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 25-30 minut, aż się ładnie zarumienią.Upieczone muffinki wyciągamy z foremek i przekładamy na kratkę, aby przestygły.

