Wykonanie

Pr osty pr zepis na nale ś niki z nadzieniem
serowym, i dealne na diet ę fit, na ś niadanie albo zdrowy lunch. Sk ładniki ciasta na naleśniki to kwestia smaku, w mojej dietetycznej wersji bez
proszku do pieczenia, za to z dwoma ł y ż
kami jogurtu naturalnego! Pyszne w smaku nale ś niki, faszerowane delikatnym
serem kozim, z dodatkiem
papryki w
trzech kolorach, lekkie, puszyste, upieczone na patelni .... Przekonaj się, jakie są smaczne ....Składniki n a farsz:1 op.
twarożku koziegopapryka czerwona, zielona i ż ó łtaNa ciasto (na 4 grubsze naleśniki):250g
mąki pszennej + 1
jajko1/2 szklanki
mleka + 2 łyżki
jogurtu naturalnegoszczypta
soli i
cukru,
oliwa do smażenia
woda - ok. 1/2 szklanki (w zależności od gęstości ciasta)Przygotowanie:
Paprykę umyj, przekr ój na pó ł, usuń pestki, upiecz w piekarniku. Po upieczeniu sk
órka b ędzie łatwo odchodzić. Obierz,
pokr ój w paski. Do misy wsyp m ąkę, szczyptę
soli i
cukru, dodaj
jajko,
mleko,
jogurt. Wymieszaj dokładnie mikserem. Dodawaj porcjami
wodę dla uzyskania ciasta o konsystencji gęstej
śmietany. Usmażone naleśniki smaruj
serem kozim. Na połowie każdego naleśnika poł ó ż paseczki
papryki i zł ó ż na p ó ł. Uł ó ż na talerzu, udekoruj kleksem
sera koziego oraz cząstkami
papryki. Zobacz również przepis na pyszne Naleśniki z
serkiem mascarpone .