Wykonanie
There are days in our lives, which can be saved only with chocolate. When we come back from vacation to the same sweet
home, and we are happy because of being in our place, but still misisng the sun, the beach, the freedom. The only way to
make us feel good is baking homemade brownie.
Mascarpone cream and black raspberries jam are not necessery, but
make good to this
cake.Są w naszym życiu dni, które może ocalić tylko
czekolada. Kiedy wracamy po urlopie do domu, szczęśliwi z bycia u siebie, ale wciąż tęskniący za słońcem, plażą i wolnością. Jedyną rzeczą, która może poprawić nam humor jest upieczenie domowego brownie. Krem z
serka mascarpone i
dżem z czarnych
malin nie są konieczne, ale robią temu ciastu bardzo dobrze.200 g
mlecznej czekolady100 g
masła4 łyżki
kakao3
jajka1 szkl
cukru1/2 szkl
mąki pszennej3
żółtka400 g
mascarpone1/2 szkl
cukru1 łyżeczka
soku z cytryny200 g czarnych
malin1/4 szkl
cukru-
Maliny płuczemy, przekładamy do garnka z grubym dnem. Wlewamy do nich 3-4 łyżki
wody, wsypujemy
cukier i gotujemy około 40 minut. Zdejmujemy z ognia i wystudzamy. Następnie chowamy do lodówki.-
Czekoladę z
masłem rozpuszczamy.
Jajak ubijamy z
cukrem i powoli dolewamy masę
czekoladową. Na koniec dosypujemy, przesianą uprzednio
mąkę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 C na 20 minut (bez termoobiegu). Na wierzchu utworzy nam się delikatna, chrupiąca skórka, a ciasto będzie wciąż bajecznie wilgotne. Studzimy.-
Żółtka ucieramy z
cukrem na puszystą, białą masę. Dokładamy schłodzony
serek mascarpone, dokładnie mieszamy. Na koniec dolewamy
sok z cytryny.- Na wystudzone brwonie układamy krem z
mascarpone, a następnie
dżem z czarnych
malin.Smacznego:)