Wykonanie
            Witajcie! Dziś mam dla Was przepis z wykorzystaniem moich ulubionych 
cukierków z czasów dzieciństwa. Pamiętam jeszcze jak zawijane były w sreberka :) Michałki uwielbiam i zdecydowanie wolę ich tradycyjną wersję - ciemną - niż ten nowy "wynalazek" z postaci 
białych cukierków. Oczywiście możecie wykorzystać tę wersję, która lubicie bardziej, zapraszam! :)

składniki (6 sztuk):85 g 
mąki pszennej60 g 
masła60 g posiekanych michałków50 g 
cukru15 g 
kakao1 
jajko1 łyżeczka 
proszku do pieczeniaMąkę połączyć z 
proszkiem do pieczenia i 
kakao. 
Masło utrzeć z 
cukrem na jasną, puszystą masę, dodać 
jajko. Nadal miksując dodawać stopniowo mieszankę 
mąki, 
proszku do pieczenia i 
kakao. Na koniec wsypać drobno posiekane 
cukierki i wymieszać łyżką. Formę do muffinek napełniać 
ciastem. Piec w 190 º C przez 15-20 minut. Odstawić do wystudzenia.krem:200 ml kremówki 36%100 g 
serka mascarpone50 g 
białej czekoladyCzekoladę rozpuścić w kąpieli 
wodnej i dostawić do przestudzenia. W tym czasie kremówkę ubić na sztywno, dodać 
mascarpone i zmiksować. Na koniec wlać rozpuszczoną 
czekoladę i dokładnie połączyć. Całość schłodzić w lodówce przez 30 minut. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego i wykładać na babeczki. Pozostałe 
cukierki pokroić wzdłuż i wbijać i wbić w krem.Smacznego! :)

