Wykonanie

Poczyniłam takie oto kolorowe zakupy.
Kalafior ma tak piękny kolor, że postanowiłam wykorzystać go na surowo, żeby nie stracił tego pięknego fioletu. Próbowaliście kiedyś
kalafiora na surowo ? Wiem, że niektórzy pomyślą, że oszalałam, ale na prawdę jest dokonały. Zachęcam :-).Oto więc szybka
sałatka z
groszkiem cukrowym, fioletowym
kalafiorem i kwiatami ogórecznika.Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie:

Składniki na 3 porcjeCzas przygotowania: 20 minutSkładniki:1/2 fioletowego
kalafiora200 g
groszku cukrowego80 g
sera typu bałkańskiego3 garści
rukoli2 garści kwiatów ogórecznikasaszetka
oleju Kujawskiego ze smakiem z
czosnkiemkrem balsamiczny
sólświeżo zmielony
pieprz
Wykonanie:
Groszek myjemy, odcinamy od niego końcówki i gotujemy na parze przez 10 minut. Przelewamy zimną
wodą i dokładnie odcedzamy.
Rukolę i
kalafiora płuczemy. Listki
rukoli możemy porwać na mniejsze części, natomiast
kalafiora dzielimy na różyczki.Ma talerzu układamy listki
rukoli, na nie różyczki
kalafiora i
groszek cukrowy.
Ser kroimy w kostkę i układamy na warzywach.
Sałatkę przyprawiamy, skrapiamy
olejem i kremem balsamicznym