Wykonanie
Słodko słone potrawy nie są dla wszystkich i nie każdy musi je lubić, ja jednak takie uwielbiam, i właśnie z tego powodu powstała dzisiejsza
sałatka - wiosenna, truskawkowa i zwyczajnie cudowna. Jest idealna do zabrania na majowy piknik, na grilla u znajomych czy po prostu jako drugie śniadanie. Not everyone is a fan of sweet and salty dishes, but I definitely am. Today's salad is sweet, salty, and absolutely awesome. It's perfect for a spring picnic, a barbecue or just as an ordinary lunch.SKŁADNIKI:100g
zieleniny (
sałata,
botwinka,
rukola,
szpinak)kilka
truskawek (ja użyłam 7)3 łyżki
oleju czosnkowo –
ziołowegołyżeczka
soliłyżeczka
cukrułyżeczka
czosnku40g pokrojonego w kostkę bądź plasterki
serka camembertSPOSÓB WYKONANIA:Umyte
truskawki pokrój w kostki bądź plasterki.Do miski z
zieleniną wrzuć
truskawki i
ser.
Sałatkę skrop olejem, posyp
czosnkiem,
posól i pocukrz, a następnie wszystko razem wymieszaj.•••INGRIDIENTS:100g of some leafy greens (lettuce, chard, arugula, spinach)some strawberries (I used 7)3 tbsp garlic and basil infused oil1 tsp salt1 tsp sugar1 tsp garlic40g
camembert cheeseMETHOD:Wash the strawberries and chop or slice them.Put all the greens in a bowl and add strawberries and cheese.Sprinkle the salad with the oil and garlic, add salt and sugar. Mix it all.