Oznaczenie KLIK- miejsce gdzie aktualnie dany produkt jest w promocji.SKŁADNIKI:800-1000 g kapusty kiszonej3/4 główki białej kapusty KLIK3 duże cebuleczosnkowe300 g śliwek suszonych KLIK1 łyżka oliwy z oliwek2 szklanki wody40 g suszonych podgrzybków2 liście laurowe1/2 łyżeczki kardamonu i cynamonu1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej2 ziarenka ziela angielskiego1 owoc jałowcaświeżo mielony pieprz1 słoiczek koncentratu pomidorowego 180 g KLIK i KLIKPRZYGOTOWANIE:Do miseczki przekładamy grzyby i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na cała noc. Do misy multicookera wlewamy oliwę i pokrojona w piórka cebulę. Ustawiamy funkcję FRY i czas 15 minut. Podsmażamy cebulę żeby się zeszkliła. Po około 10 minutach do misy wrzucamy kapustę kiszoną. Przemieszać i zamknąć pokrywę do końca pracy programu. Otworzyć misę, dolać wodę, grzyby wraz z wywarem, koncentrat i posiekaną kapustę. Dodać także przyprawy. Przemieszać i zamknąć pokrywę. Tym razem ustawić opcję STEW i czas 1 godzina. Po jakiś 15 minutach otworzyć pokrywę i ponownie przemieszać. zamknąć pokrywę. Na 10 minut przed końcem dorzucić śliwki i przemieszać. Zamknąć pokrywę i poczekać do końca pracy programu. Gotowe.