ßßß
SKŁADNIKI:800-1000 g wątróbek drobiowych2 średnie marchewki1 duża pietruszkakawałek selera1 duże jabłko1 por3 duże cebule5 ziarenek ziela angielskiego2 ziarenka owocu jałowca5 ziarenek pieprzu3 liście laurowe3 łyżki oliwy z oliwekświeżo mielony pieprzszczypta soli himalajskiej2 łyżki papryki ostrej mielonej1 płaska łyżeczka cynamonu2,5 szklanki wodyPRZYGOTOWANIE:Warzywa i jabłko myjemy. Warzywa obieramy. Kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzanej głębokiej patelni wraz z oliwą wrzucamy cebulę, ziele, owoce jałowca i pieprz. Smażymy aż cebula nabierze koloru. Następnie dodajemy warzywa i jabłko. Około 10 podsmażamy całość. Dolewamy wodę i dosypujemy przyprawy. Następnie odgarniamy warzywa i do gorącej wody z warzywami i przyprawami powoli dodajemy wątróbkę. Przykrywamy warzywami, zakrywamy patelnię, zmniejszamy ogień gotujemy około 45 minut pod przykryciem.