ßßß
Składniki:10 dużych wątróbek drobiowych150 g rukoli50 g radachio1 duża pomarańcza1 czerwona cebulapęczek dużych rzodkiewekgarść rzeżuchy*1 łyżka masłasól, pieprz i majeranek do smakuSos :Sok z połowy pomarańczy1 łyżeczka musztardy francuskiej1/2 łyżeczki miodu2 łyżki octu balsamicznego2 łyżki oliwykilka płatków chili1 zabek przeciśniętego przez praskę czosnkusól i pieprz do smaku
Przygotowanie:Wątróbkę umyć, oczyścić, przekroić na pół i usmażyć na maśle obtoczoną w przyprawach.Na półmisku ułożyć umyte, osuszone liście sałat,rzeżuchę, wątróbkę i kawałeczki pomarańczy bez skórki( tzw. segmenty). Rzodkiewki powycinać małym ostrem nożykiem nadajac im formę kwiatków, w środku umieścić ziarenka pieprzu lub ziela angielskiego.Składniki na sos przełożyć do słoiczka, zakręcić i dokładnie wymieszać. Polać nim sałatkę.
Można podawać....Smacznego.