Wykonanie
Kolejna szybka i bardzo prosta
sałatka, idealna na lunch do pracy czy domową kolację. Nie za dużo składników, a mimo to bogata
smakowo .....polecam.
Składniki :200 g
makaronu muszelki1
filet z kurczaka3
jajka1/2 główki
sałaty.... u mnie
masłowagarść listków
pietruszkikilka gałązek świeżego
tymianku1 średnia
czerwona cebula1 łyżeczka
przyprawy gyrosDressing:1 łyżka
musztardy francuskiej1 łyżeczka
miodu2 łyżki
oliwy z oliwek1 łyżka
soku z cytrynysól i
pieprz do smakukilka
płatków chiliSposób przygotowania:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z łyżeczką
oliwy, odcedzić i zostawić do lekkiego ostygnięcia.Filet umyć, wysuszyć, oprószyć
przyprawą do gyrosa i usmażyć na złoto.
Jajka ugotować na twardo. Odstawić do wystygnięcia. Na półmisku ułożyć umyte osuszone liście
sałaty,
makaron, rozdrobnionego palcami
kurczaka, piórka z
czerwonej cebuli i ćwiartki
jajek.Do małego słoiczka przełożyć wszystkie składniki sosu. Zakręcić i porządnie wymieszać. Polać sosem
sałatkę, posypać listkami
pietruszki i
tymianku. Podawać po 10-15 minutach, aż smaki się połączą...Smacznego.
Przepis w akcji " Gotuj i chudnij jak kudłaci kucharze" mniej
cukru , tłuszczu , więcej smakuWięcej w książce TUTAJ: