ßßß
Składniki :200 g makaronu muszelki1 filet z kurczaka3 jajka1/2 główki sałaty.... u mnie masłowagarść listków pietruszkikilka gałązek świeżego tymianku1 średnia czerwona cebula1 łyżeczka przyprawy gyros
Dressing:1 łyżka musztardy francuskiej1 łyżeczka miodu2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka soku z cytrynysól i pieprz do smakukilka płatków chili
Sposób przygotowania:Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z łyżeczką oliwy, odcedzić i zostawić do lekkiego ostygnięcia.Filet umyć, wysuszyć, oprószyć przyprawą do gyrosa i usmażyć na złoto. Jajka ugotować na twardo. Odstawić do wystygnięcia. Na półmisku ułożyć umyte osuszone liście sałaty, makaron, rozdrobnionego palcami kurczaka, piórka z czerwonej cebuli i ćwiartki jajek.Do małego słoiczka przełożyć wszystkie składniki sosu. Zakręcić i porządnie wymieszać. Polać sosem sałatkę, posypać listkami pietruszki i tymianku. Podawać po 10-15 minutach, aż smaki się połączą...Smacznego.
Przepis w akcji " Gotuj i chudnij jak kudłaci kucharze" mniej cukru , tłuszczu , więcej smakuWięcej w książce TUTAJ: