ßßß
            
        
1 mała cukinia3 ząbki czosnku400 ml bulionu250g makaronu do woka150g pomidorków koktajlowych125g mozzarelli (po odsączeniu)2 łyżki posiekanej świeżej bazylii1 łyżeczka suszonego tymiankusólpieprz2 łyżki oliwy/olejuPRZYGOTOWANIE
W woku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na dużym ogniu. Cukinię myjemy i kroimy w paski za pomocą obieraczki do warzyw (wyrzucamy część z pestkami). Dorzucamy do kurczaka, przyprawiamy tymiankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Smażymy 3-4 minuty, aż cukinia trochę zmięknie. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy makaron i zmniejszamy ogień. Mieszamy często przez ok. 5 minut, aż makaron będzie miękki. Na koniec dorzucamy posiekaną bazylię, mozzarellę pokrojoną w kostkę i pomidorki przekrojone na połówki. Całość mieszamy chwilkę, aż ser się rozpuści i od razu podajemy. Smacznego :)
Zapraszam na fanpage FB oraz Instagram