Wykonanie
Przepis mojego autorstwa, który długo dojrzewał w mojej głowie. Efekt przerósł moje oczekiwania -
mięso było niewiarygodnie soczyste. Nie wiem, czy to z powodu marynaty, czy krótkiego czasu pieczenia. Tak, czy inaczej - polecam! :)

Składniki (2 porcje):podwójny
filet z kurczaka2 łyżki zielonego pestokula
mozzarellikilka plastrów
pomidora3 ząbki
czosnkusól,
pieprzZ pesto i wyciśniętego
czosnku przygotowuję marynatę.

Smaruję nią każdy z filetów. Odstawiam na godzinę do lodówki. Po tym czasie
mięso przyprawiam
solą i
pieprzem. Układam w naczyniu żaroodpornym.

Na każdy filet kładę po kilka plasterków
mozzarelli, a na to plastry
pomidora.

Możecie spokojnie dać ich więcej niż ja to zrobiłam :)Danie wkładam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok. 20 minut. Podaję z
makaronem pełnoziarnistym i surówką (u mnie:
pomidor,
ogórek,
kapusta pekińska - jeszcze lepsza będzie
sałata strzępiasta,
por,
oliwki zielone i mieszanka
ziół do sałatek oraz
oliwa).Przepis bierze udział w akcji: